Srovnáváme nikotinové sáčky a e-cigarety

Srovnáváme nikotinové sáčky a e-cigarety

V posledních letech se trh s nikotinovými alternativami výrazně vzrostl. Mezi nejoblíbenější nikotinové produkty mezi uživateli bezpochyby patří nikotinové sáčky a elektronické cigarety. Oba dva oblíbenci mají své výhody a nevýhody. Jak se rozhodnout, která cesta k nikotinu je pro vás ta pravá? Pojďme si tyto dvě alternativy podrobněji porovnat.

Nejdřív mrkneme na způsob užívání

Nikotinové sáčky a e-cigarety se liší ve způsobu užívání, což zásadně ovlivňuje zážitek. Sáčky jsou nenápadné a jednoduše se vkládají mezi ret a dásně, kde se postupně uvolňuje nikotin, což je ideální pro diskrétní použití bez kouře a bez zápachu či vůně. Nikdo o vás v podstatě neví.

Nevýhodou může být, že pokud sáček špatně umístíte, může při úsměvu nebo rozhovoru s přáteli vykouknout, což pro někoho není moc příjemný pohled (jak správně užívat nikotinové sáčky, si přečtěte v článku Jak užívat nikotinové sáčky). Naopak e-cigarety napodobují tradiční kouření tím, že produkují páru, kterou uživatel inhaluje, což může více vyhovovat bývalým kuřákům, kteří chtějí zachovat rituál kouření, ale bez tabáku.

Výběr příchutí 

Nikotinové sáčky nabízí rozmanité příchutě, které se soustředí na svěží a čisté chutě, jako mentol, máta, citrusy nebo bobulové ovoce. Tyto příchutě jsou intenzivní a dlouhotrvající, což zajišťuje příjemný zážitek. 

Naopak, elektronické cigarety umožňují nejen širší výběr příchutí, ale také možnost vytvořit si vlastní kombinace, což u nikotinových sáčků není možné. 

Cestování letadlem

Velkou výhodou nikotinových sáčků je, že si je v klidu můžete vychutnat při letu na dovolenou (více o cestování s puky se dočtete v článku Nikotinové sáčky a cestování. Vše, co potřebujete vědět). Zatímco elektronickou cigaretu si musíte nechat v příručním zavazadle, ale to také není možné u každé dopravní společnosti a je potřeba si tuto informaci před cestou zjistit. 

Údržba vs žádné starosti

Elektronické cigarety (v závislosti na výběru konkrétního zařízení) vyžadují pravidelnou údržbu, včetně čištění atomizérů, výměny cívky a dobíjení baterií. U jednorázových e-cigaret údržba odpadá, ale bavíme se o nákladnější variantě.

Naopak nikotinové sáčky jsou snadné na údržbu – stačí je jednoduše užívat a poté vyhodit do koše. I díky tomu se staly sáčky oblíbenou volbou pro ty, kdo hledají bezproblémové řešení pro konzumaci nikotinu.

nikotinové sáčky goat

Jak je to s odpadem

Elektronické cigarety vytvářejí odpad v podobě baterií, atomizérů a plastových obalů e-liquidů, které mohou obsahovat škodlivé chemikálie. Na druhé straně nikotinové sáčky generují biologický odpad a plastové nebo papírové obaly, které přispívají k plastovému znečištění (jak správně zlikvidovat nikotinové sáčky se dočtete v článku Kam s použitými nikotinovými sáčky?). 

Není vítěz, není poražený

Výběr mezi nikotinovými sáčky a elektronickými cigaretami závisí na vašich preferencích a životním stylu. Nikotinové sáčky jsou diskrétní, snadno se používají a jsou pohodlné při cestování, ale přispívají k plastovému odpadu a biologickému znečištění. To jsou za nás výhody, které jiný nikotinový produkt nepřebije. 

Na druhou stranu elektronické cigarety nabízejí široký výběr příchutí a možnost přizpůsobení toho, co máte rádi, ale vyžadují pravidelnou údržbu a vytvářejí odpad v podobě baterií a plastových obalů. Oba produkty mají své výhody a nevýhody, takže je důležité zvážit, co vám nejlépe vyhovuje.

Co byste si z tohoto článlu měli odnést

  • nikotinové sáčky i e-cigarety jsou alternativou tabákových výrobků, protože obsahují nikotin
  • nikotinové sáčky se užívají diskrétně, což ukrývá spoustu výhod
  • oproti tomu e-cigarety se potahují podobně jako cigarety, je to vidět, vzniká pára, ale na druhou stranu to více připomíná kouření, což může být pro někoho důležité jakožto takový rituál
  • e-cigarety umožňují větší výběr příchutí či vytváření vlastních
  • nikotinové sáčky jsou jednodušší, ale zato velmi dobře účinné

 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce